Zilverprijs per gram en inkoop zilver

Zilverprijs per gram – Aan de Oldenzaalsestraat 201 in Hengelo en de T.G. Gibsonstraat 17 in Deventer is Het Nederlandsche Inkoopkantoor gevestigd, gespecialiseerd in de inkoop van edelmetaal, de verkoop van beleggingsedelmetaal en de inkoop van postzegels.

Goud krijgt vaak veel meer aandacht dan zilver en dat is niet altijd terecht. Het is ook een prima tijd om uw zilver te verkopen. Wij zijn deskundig op het gebied van zilver inkoop, bieden u een gratis taxatie en u krijgt altijd een adviesprijs op basis van de actuele prijs zilver en de zilverprijs per gram.

zilverprijs per gram, zilver verkopen

Wat is mijn zilver waard?

Zilver is een wit edelmetaal en wordt in heel veel verschillende voorwerpen verwerkt. Het meest bekend zijn toch wel de zilveren sieraden en juwelen, maar ook zilver bestek en servies. Vroeger betaalden wij hier in Nederland zelfs met zilveren guldens en rijksdaalders. Zilver wordt in verschillende gehaltes gebruikt. Dit noemen we “zilverlegering”.

Zilveren sieraden zijn vaak 925/1000 deel zilver (dit noemen we “eerste gehalte zilver”). Zilveren guldens zijn altijd van 720/1000 deel zilver (dit noemen we “muntzilver”). Alleen het deel wat zilver is, dat is geld waard als u het wilt verkopen, de andere delen zijn zink, koper, nikkel of een ander metaal om de zilverlegering sterk te maken.

De waarde van uw zilver is dus afhankelijk van het zilvergehalte in het object. Het is van essentieel belang om dit te weten, omdat dit de prijs bepaalt als u het zilver aan ons wilt verkopen. Gelukkig kunnen wij er altijd achter komen wat het zilvergehalte is, door middel van keurmerkjes en testen.

Hoe weet ik of ik echt zilver heb om te verkopen?

U wilt uw zilver verkopen maar wilt natuurlijk eerst weten of het wel echt zilver is. U kunt voordat u bij ons in de winkel komt met uw voorwerpen, thuis alvast onderzoeken wat voor soort zilver u heeft.

In zilveren sieraden staan vrijwel altijd stempels met nummers er in:

  • 925 betekent eerste gehalte zilver
  • 835 betekent tweede gehalte zilver
  • 800 betekent derde gehalte zilver

Ook staat er vaak een klein stempeltje in wat lijkt op een zwaardje, dit is dan ook echt zilver. Hieronder een voorbeeld van de verschillende soorten stempels en de bijbehorende zilvergehaltes.

zilverprijs per gram, zilver stempels

Verzilverde voorwerpen

Bij verzilverde voorwerpen staat er vaak 80, 90 of 100 in gestempeld. Zilmeta, Zilverpleet, Gero, Alpacca en Solingen zijn ook altijd verzilverd. Alle guldens en rijksdaalders tot en met 1966 zijn altijd van zilver. Guldens en rijksdaalders vanaf het jaar 1967 zijn van zilver of van nikkel. In 1967 is Nederland overgegaan van zilveren guldens naar de nikkelen guldens. Ook kunt u zilveren guldens en rijksdaalders verkopen aan Het Nederlandsche inkoopkantoor.

Ik wil mijn zilver verkopen, maar hoe werkt het?

Als u besluit om uw zilver te verkopen dan komt u met uw zilveren voorwerpen naar onze winkel in Hengelo of Deventer. Wij onderzoeken dan ter plekke welke merkjes erin staan en sorteren het zilver dan op zilvergehalte. Vervolgens gaan we het zilver wegen, raadplegen de zilverkoers op basis van de zilverprijs per gram en maken vervolgens een berekening van wat uw zilver waard is. Als u uw zilver aan ons verkoopt dan kunt u kiezen voor contante uitbetaling of voor overboeking op uw bank- of girorekening. Wij maken het geld dezelfde dag nog over.

De actuele zilverkoers

Hieronder ziet u grafiekjes van de actuele zilverkoers. De grafiekjes geven de prijs weer voor puur zilver.

Zilverprijs per kilo

Zilver verkopen prijs kilo

Zilverprijs per ounce

Zilver verkopen prijs ounce

Zilver verkopen in Hengelo of Deventer? Direct contant geld!

Bij ons ontvangt u altijd een marktconforme zilverprijs per gram voor al uw zilver. Wij kopen zilveren sieraden, juwelen, munten, zilveren bestek, zilver servies en zilverbaren van puur zilver. Zilver uit de industrie kunt u ook aan ons verkopen.

Zilver verkopen kan bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor aan de Oldenzaalsestraat 201 in Hengelo en aan de T.G. Gibsonstraat 17 in Deventer.

Bel ons voor de actuele prijs van zilver per gram op 074 – 750 52 56
of 0570 – 831 255.

Wilt u ook uw goud verkopen?

Dat kan ook bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor. Nieuwsgierig wat uw goud ongeveer waard is? Lees meer over de goudprijs per gram.

Verder kunt u via het contactformulier op deze website vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.

Van Zilverprijs per gram naar de homepage

Het Nederlandsche Inkoopkantoor

Locatie Deventer:
T.G. Gibsonstraat 17
7411 RN Deventer
Tel:  0570 - 831 255

Locatie Hengelo:
Oldenzaalsestraat 41
7551 AN Hengelo
Tel:  074 - 750 52 56

Contact

Voor meer informatie:

085-8225722