Goudprijs vandaag weten? Kom naar onze winkel in Deventer of Hengelo voor een eerlijke taxatie

Het Nederlandsche Inkoopkantoor taxeert op basis van de goudprijs vandaag. U krijgt dus altijd een adviesprijs op basis van de actuele goudkoers.

Uw goud verkopen, hoe werkt dat eigenlijk?

Bij het grote publiek is vaak nog onbekend hoe de verkoop van goud precies in zijn werk gaat. Op deze pagina vertellen wij u de verschillende stappen.

Als u naar onze winkel in Deventer of Hengelo komt dan neemt u uw gouden sieraden, juwelen, munten, of andere gouden objecten mee.

Allereerst bekijken wij heel zorgvuldig met een loep de gouden voorwerpen om te kijken of er keurmerken of waarborgstempels in staan. (Bij gouden sieraden en juwelen is het in Nederland verplicht dat deze voorzien zijn van een keurmerk.) Als er inderdaad een keurmerk in staat dan kunnen we daaruit afleiden van welk goudgehalte het sieraad of gouden object is. Het gehalte noemen we goud karaat.

In Nederland is 14 karaats en 18 karaats goud voor sieraden het meest gebruikelijk. 14 karaats goud is 585/1000 deel goud en 18 karaats goud is 750/1000 deel goud.

goudprijs vandaag, nederlandsche inkoopkantoor

Het testen van uw goud

Als wij geen goud keurmerkjes kunnen vinden in de gouden sieraden of juwelen is dat geen ramp. De keurmerkjes kunnen namelijk weggesleten zijn of gewoonweg niet meer leesbaar zijn. Wij kunnen het goud altijd nog chemisch testen met behulp van verschillende vloeistoffen. Deze vloeistoffen noemen we “koningswater”.

Wat is mijn goud waard?

Als duidelijk is van welk goudgehalte het sieraad of gouden object is kunnen we het gaan wegen. Na het wegen kunnen we aan de hand van de goudprijs vandaag een berekening maken en bepalen wat uw goud waard is. Goudprijzen variëren en de goudprijs 18 karaat en de goudprijs 14 karaat verschillen bijvoorbeeld. Wij werken met een goudprijs euro. Op basis van de waardebepaling doen wij u een bod en daarna kunt u beslissen of u uw goud wilt verkopen.

Wat gebeurt er met mijn goud nadat ik het heb verkocht?

Het Nederlandsche Inkoopkantoor straalt vertrouwen uit, is klantvriendelijk en geeft een goede service. Kortom, een prima service en goede informatie die vertrouwen wekt!

Als u besluit uw goud aan Het Nederlandsche Inkoopkantoor te verkopen dan gaan wij uw goud omsmelten. Het omsmelten van uw goud is een heel proces en neemt flink wat tijd in beslag. Dus het omsmelten gebeurt altijd later. Het omsmelten vindt plaats in een speciale goud smeltoven. Zodra het goud omgesmolten is dan gaat het naar een laboratorium om er uiteindelijk puur goud (24 karaats) van te maken. Het goud wordt in het laboratorium gescheiden van de overige metalen. Wij krijgen het 24 karaats goud uiteindelijk weer terug in baarvorm (kleine blokjes puur goud). Deze goudbaren worden dan weer doorverkocht aan juweliers voor nieuwe sieraden.

Particuliere beleggers kopen ook vaak goudbaren om te beleggen in goud.

Dit kan van 1 gram tot 1000 gram per goudbaar. Lees hier meer over beleggen in goud.

Persoonlijke aandacht

U kunt bij ons op een veilige, open en duidelijke manier uw goud verkopen.

Iedere handeling die wij doen... het testen, wegen, de goudkoers raadplegen en het uitbetalen gebeurt altijd in uw bijzijn. Wij willen u graag laten zien hoe alles werkt en vinden het ook leuk om uw vragen te beantwoorden. Onze benadering is persoonlijk, open en gastvrij.

U kunt kiezen voor contante uitbetaling of een overboeking. Bij contante uitbetaling hanteren wij een maximumbedrag van € 1.500,-. Dit voor uw en onze eigen veiligheid.

Als uw gouden objecten meer waard zijn dan boeken we het restantbedrag altijd dezelfde dag nog over op uw rekening.

Goudprijs vandaag

Hieronder ziet u een aantal grafiekjes van de goudkoers op dit moment. Real time. De grafiekjes geven de prijs weer voor puur goud.

Goudprijs per kilo

kitconet goudprijs per gram

Goudprijs per ounce

goudprijs per gram kitconet

Lees ook de uitgebeide informatie over hoe wij de goudprijs gram berekenen.

Ook voor de zilverprijs per gram en om uw zilver te verkopen bent u aan het juiste adres bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor.

Komen onze klanten alleen uit Hengelo en Deventer?

Nee, zeker niet. Wij kopen gouden en zilveren voorwerpen in van mensen uit de hele regio Twente en omstreken. Regelmatig komen mensen vanuit verschillende steden en dorpen buiten Hengelo en Deventer naar Het Nederlandsche Inkoopkantoor voor een gratis taxatie.

Dus woont u in Apeldoorn, Enschede, Zutphen, Almelo, Raalte, Lochem, Gorssel of ergens in de buurt van Hengelo? Neemt u gerust de tijd om even langs Het Nederlandsche Inkoopkantoor te komen om te ontdekken wat wij voor uw goud betalen.

Het Nederlandsche Inkoopkantoor is gevestigd in Hengelo aan de Oldenzaalsestraat 201 en in Deventer aan de T.G. Gibsonstraat 17.

Wij zijn van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur geopend en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Wilt u meer weten?

Wilt u verdere informatie over de goudprijs vandaag of het verkopen van uw goud of ander edelmetaal?

Bel of mail ons via de adresgegevens op de contactpagina.

Van Goud verkopen en goudprijs vandaag naar de homepage

Het Nederlandsche Inkoopkantoor

Locatie Deventer:
T.G. Gibsonstraat 17
7411 RN Deventer
Tel:  0570 - 831 255

Locatie Hengelo:
Oldenzaalsestraat 41
7551 AN Hengelo
Tel:  074 - 750 52 56

Contact

Voor meer informatie:

085-8225722