Goudprijs grafiek: inzicht in de goud koers, waarde goud en de beste goudprijs

Beleggen en goudprijs grafiek – Goud en zilver zijn erg waardevast en zijn de afgelopen eeuwen alleen maar in waarde gestegen. Door de zekerheid dat goud altijd een waarde zal behouden is het in het huidige financiële klimaat met veel onzekerheden en risico's verstandig om een deel van uw vermogen te verzekeren door het te beleggen in fysiek goud.

Beleggen in fysiek goud is mogelijk bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor. Wij leveren alleen baren goud met een zuiverheid van minimaal 999,9/1000 (puur goud). Tevens is het mogelijk om in gouden munten te beleggen vanaf een gehalte van minimaal 900/1000 (21,6 karaat). Wij werken alleen met (internationaal) erkende edelmetaalbedrijven, zodat uw baren goud overal ter wereld zonder nadere analyse direct verhandelbaar zijn.

Risicospreiding

Warren Buffett, de meest succesvolle belegger en investeerder van deze tijd, dekt risico's af met goudposities. Als de meest succesvolle belegger en investeerder goud en zilver meeneemt in zijn beleggingsportefeuille dan is het verstandig in ieder geval naar uw eigen risicospreiding te kijken en na te denken of een belegging in edelmetaal past binnen uw beleggingsprofiel.

De geschiedenis leert dat in tijden dat een financieel systeem onder druk komt te staan, vaste waarden als goud en zilver een veilige haven zijn. Niet voor niets is geld tot de jaren '70 van de vorige eeuw aan goud gekoppeld geweest. En er gaan stemmen op om de goudstandaard maar weer in te voeren nu het hele financiële stelsel in Amerika, Europa en Japan aan het wankelen is gebracht.

goudprijs grafiek, schuldniveau ECB


Uit bovenstaande grafiek blijkt hoezeer het schuldniveau van de Europese Centrale Bank (ECB) is toegenomen. Er staat zeer veel waardeloos schuldpapier op de balans van de ECB en in Amerika en Japan is het bij de centrale banken niet anders. Een overmaat aan schuld leidt hoe dan ook tot een vlucht uit geld naar meer renderende waarden, zoals goud, zilver en andere edelmetalen.

Hieronder ziet u een lijst met de meest gangbare munten en baren. In de meeste gevallen zijn deze bij ons op voorraad, zo niet dan kunnen wij ze op korte termijn leveren.

Gouden baren

1 gram
2,5 gram
5 gram
10 gram
20 gram
31,1 gram
(1 ounce)
50 gram
100 gram
250 gram
1000 gram

Zilveren baren

31,1 gram
(1 ounce)
100 gram
250 gram
1000 gram

Gouden/zilveren munten

Z- Afrikaanse Krugerrand
American Eagle
Maple Leaf
Gouden tientje (tien gulden)
Gouden Dukaat
Britse Souvereign
Diverse gouden troy ounce munten
Diverse zilveren troy ounce munten


Bent u van plan om te gaan beleggen in fysiek goud of zilver, of wilt u hier meer informatie over? Neem vrijblijvend contact met ons op om een afspraak te maken in Deventer of Hengelo en wij helpen u graag verder!

Van Beleggen en goudprijs grafiek naar de homepage

Van Beleggen en goudprijs grafiek naar goudprijs vandaag

Het Nederlandsche Inkoopkantoor

Locatie Deventer:
T.G. Gibsonstraat 17
7411 RN Deventer
Tel:  0570 - 831 255

Locatie Hengelo:
Oldenzaalsestraat 41
7551 AN Hengelo
Tel:  074 - 750 52 56

Contact

0570-831255

T.G. Gibsonstraat 17

7411 RN Deventer

Openingstijden Deventer:

Di-Vr 10:00 - 18:00 Za: 10:00 - 17:00