Waarde edelstenen en diamanten

Waarde edelstenen en diamanten - Het Nederlandsche Inkoopkantoor is ook deskundig op het gebied van de inkoop van diamanten en edelstenen. Wij bieden u een gratis taxatie en u krijgt altijd een adviesprijs op basis van de actuele marktprijzen.

waarde edelstenen

Wat zijn mijn diamanten waard?

Hoe herken je een diamant? De waarde is afhankelijk van verschillende factoren.

Zo moeten ruwe diamanten eerst bewerkt worden om de prachtige schittering bij licht te kunnen geven. De prijsbepaling van een diamant wordt mede bepaald door die schittering en het kleurenspel dat dat oplevert. 

Ook is de slijpvorm van belang. Wij kijken naar of de steen goed is afgewerkt en of de verschillende verhoudingen goed zijn (slijpvormen edelstenen). Een topsteen of diamant heeft een perfecte slijpvorm. Als de steen of diamant perfect geslepen is dan is het lichtspel optimaal en dat bepaalt mede de waarde van de diamant.

Het karaatgehalte is natuurlijk ook van belang evenals de zuiverheid. Wij hanteren tabellen om de zuiverheid te bepalen en beoordelen de steen visueel met een loep en andere apparatuur.

De waardebepaling is werk voor een expert en vraagt veel ervaring. Een ruwe diamant herkennen is vakwerk.

Ik wil mijn diamanten verkopen, maar hoe werkt het?

Als u besluit om uw diamanten of edelstenen te verkopen dan komt u naar onze winkel in Hengelo of Deventer en neemt de diamanten mee.

We onderzoeken dan ter plekke de kwaliteit van de diamanten. 

We beoordelen het maaksel van de steen, kijken naar het gewicht in karaat, onderzoeken de zuiverheid van geslepen diamanten en letten op andere waarde bepalende kenmerken.

Uiteindelijk maken we een berekening van wat uw diamanten waard zijn.

Als u uw diamanten aan ons verkoopt dan kunt u kiezen voor contante uitbetaling of voor overboeking op uw bank- of girorekening. Wij maken het geld dezelfde dag nog over.

Bij ons ontvangt u altijd een marktconforme prijs.

Ook losse diamanten kunt u aan ons aanbieden. Wel moet er dan een certificaat bijzitten.

Persoonlijke aandacht

U kunt bij ons op een veilige, open en duidelijke manier uw diamanten en edelstenen aanbieden en verkopen.

Iedere handeling die wij doen... het testen, wegen, de actuele prijzen en koersen raadplegen en het uitbetalen gebeurt altijd in uw bijzijn. 

Wij willen u graag laten zien hoe alles werkt en vinden het ook leuk om uw vragen te beantwoorden. Onze benadering is persoonlijk, open en gastvrij.

Heeft u diamanten of edelstenen en bent u benieuwd naar de waarde edelstenen? 

Wij helpen u graag van dinsdag tot en met zaterdag aan de T.G. Gibsonstraat 17 te Deventer. De koffie staat voor u klaar.

Van Waarde edelstenen en diamanten naar de homepage

Het Nederlandsche Inkoopkantoor

Locatie Deventer:
T.G. Gibsonstraat 17
7411 RN Deventer
Tel:  0570 - 831 255

Locatie Hengelo:
Oldenzaalsestraat 41
7551 AN Hengelo
Tel:  074 - 750 52 56

Contact

0570-831255

T.G. Gibsonstraat 17

7411 RN Deventer

Openingstijden Deventer:

Di-Vr 10:00 - 18:00 Za: 10:00 - 17:00