Postzegels waarde

Wat is uw verzameling waard?

Postzegels waarde – Rondom het postzegels verzamelen bestaat inmiddels een hele investerings- en beleggingsindustrie. Postzegels worden als een goede belegging en investering gezien, zeker ook met de toenemende interesse voor postzegels vanuit opkomende economieën als China en India.

Elke liefhebber van postzegels, of u nu investeerder bent of zegels verzamelt als hobby, of wellicht een oude verzameling hebt liggen op zolder, moet zich vertrouwd maken met de waarde van postzegels.

postzegels waarde

Waarde postzegel

De kern van de waardering is zeer eenvoudig. De waarde van een postzegel wordt gedreven door vraag en aanbod. Er bestaat niet zoiets als een "exacte" waarde. De prijs beweegt ergens tussen de minimumprijs die u als verzamelaar voor de zegel wilt hebben en de maximumprijs die de koper bereid is te betalen.

Er zit dus verschil tussen...

  • Wat een zegel waard is op papier, in de catalogus.
  • En wat een zegel waard is voor de koper, de marktwaarde.

Het internet is een eerste goede bron om studie en onderzoek te doen naar de waarde van postzegels. Er zijn vele bronnen om inzicht te krijgen in het prijsvormingsproces. Denk bijvoorbeeld aan online catalogi en boeken. Maar ook op veilingsites, zoals eBay, wordt de populariteit en prijsvorming getoond van allerlei soorten postzegels.

Prijs postzegel

Spannend om voor het eerst naar binnen te gaan maar met een vertrouwd gevoel weer naar buiten! We zijn goed geholpen en kregen duidelijke informatie!

U kunt de waarde ook in Google opzoeken door prijzen van zegels in het verleden te vergelijken met prijzen van nu. Deze prijzen geven u een algemene indicator voor de waarde van de postzegel of collectie.

Hoe zeldzamer een zegel is, hoe hoger de prijs doorgaans. Zeldzame postzegels zijn vaak zegels met een “fout”. Ze hebben voor de hand liggende fouten of gebreken. 

De Blue Penny postzegels, bijvoorbeeld, misten de naam van het land en ze werden verkocht voor bijna $ 4 miljoen in 1993.

Postzegel taxatie

Ook bestaan er websites die online taxaties en waardebepalingen aanbieden, simpelweg door het uploaden van een foto van de zegel. 

Het internet is dus zeker een nuttig platform om u een beeld te vormen van de waarde van zegels. Maar er zijn nog andere manieren:

1) Gebruik postzegelsoftware

Uitgebreide postzegelcatalogi en prijsgidsen geven inzicht in de waarde en prijzen van postzegels, ook oude en zeldzame postzegels.

 2) Bepaal zelf de prijs

U kunt natuurlijk ook zelf een waardebepaling doen. U moet dan wel kennis hebben van de centrering van het beeld in de zegel, hoe de zegel staat, eventuele beschadigingen, de zeldzaamheid van de zegel en of de zegel is gebruikt of niet.

3) U kunt ook praten met ervaren verzamelaars en hen vragen een blik te werpen op uw postzegelverzameling.

postzegels waarde

150 jaar ervaring in taxeren

Het Nederlandsche Inkoopkantoor heeft meer dan 150 jaar ervaring in het taxeren van postzegels en een schat aan ervaring op dit gebied. Omdat iedereen zo zijn eigen beoordelingstechnieken heeft, kan het een goed idee zijn om uw postzegels of collectie ook aan ons voor te leggen ter beoordeling. Wij geven u vrijblijvend advies over de waarde. 

Wilt u meer weten over de postzegels waarde? Neem vrijblijvend contact met ons op om een afspraak te maken in Deventer of Hengelo en wij helpen u graag verder!

Van Postzegels waarde naar de homepage

Het Nederlandsche Inkoopkantoor

Locatie Deventer:
T.G. Gibsonstraat 17
7411 RN Deventer
Tel:  0570 - 831 255

Locatie Hengelo:
Oldenzaalsestraat 41
7551 AN Hengelo
Tel:  074 - 750 52 56

Contact

Voor meer informatie:

085-8225722